Ready Church & Suriname

Vr. 3 jan. - wo. 22

Pastor Michel en Rob Bakker zullen in deze periode in Suriname

het woord onderwijzen in 4 gemeentes van oa.Paramaribo.

Ze zullen bij Opwekking verblijven en van daaruit steeds naar de locaties

reizen waar ze op uitnodiging zullen spreken.

we zien uit naar wat God zal doen en weten nu al dat het niets dan Goeds zal zijn.

We danken de here God voor deze gelegenheden op zijn evangelie te verkondigen

en de mensen met kennis toe te rusten.

Agenda.

Eagle wings Lelydorp 5 Januari

Tabernakel of Faith en love Ministries Paramaribo
Maandag 6 t/m 9 januari

Gods Rivier Ministries Paramaribo
Paul Pinas en Milta Pinas
Zondag 12 januari

Logos ministeries

zondag 19 januari

 

Dag 1.

Hoi allemaal, wij vermaken ons best. Hebben een goede vlucht gehad en zitten op" lob makandra" ik denk 30 minuten van het centrum van Paramaribo. Elke dag 30 tot 32 graden. Erg toch? Waar wij verblijven is een centrum dat verbonden is aan zending en gemeente van Kees Goedhart. Het heeft ook connecties met St. Opwekking.

Wij zullen in 5 van de grootste kerken van Suriname zijn voor studie en spreekbeurten. Heel bijzonder hoe wij hier terecht zijn gekomen en wat wij mogen betekenen. Hebben nu 2 diensten gedaan. Persoonlijk ben ik hier heen gegaan met een woord voor Suriname. Ik zie een golf van Gods glorie vanaf de zee komen die dwars door het land gaat en doorgaat tot het uiterste puntje van Zuid- Amerika. Het water zal naar alle kanten opspatten en verschillende mensen uit Suriname zullen deze opwekking over het hele continent brengen. Ik werd gegrepen door hun volkslied wat een echte geloofsverklaring is. God waakt over het land en zal het herstellen. Vele zullen naar dit land kijken. Gister ook een woord voor de gemeente waar wij de komende drie avonden zijn. Volgens de voorganger was het een bevestiging en moet het vanavond delen in de gemeente.

Deze drie avonden geeft Michel wat les over verschillende vormen van gebed aangezien wij deel uit maken van een week van gebed in deze gemeente. Wij verwachten bijzondere dingen naast dat wij samen bidden. God is aan het werk. Wij ontmoeten een vrouw uit Amersfoort die is opgegeven en gaan vanavond voor haar bidden. Greetz Rob

Dag 5

Gister opnieuw een super avond gehad. Michel deelde weer over gebed, o.a. gebed van dankzegging. Aangezien het op zijn hart lag ook iets te delen over vergeving kwamen na een oproep vele naar voren. Ook deze keer vroeg Michel of de andere broeders en zusters van de gemeente voor hen wilde bidden. Vele werden aangeraakt en bevrijd. Rob deelde ook hier het woord over wat God wil gaan doen in Suriname. Over de golf van Gods glorie die de Vader wil gaan sturen. Heel bijzonder is dat wij gister te horen kregen over een gevonden olie bron net voor de kust van Suriname. Als God gaat bewegen gebeuren er vaak eerst dingen in het natuurlijke. Dit is een geweldige bemoediging voor het land. Het zal gebruikt worden voor de opbouw van het land en de bouw van Gods koninkrijk. Laten wij daarvoor bidden. Vele zullen kijken naar wat God gaat doen en hoe de gemeenten samen met HEM de oplossing zullen brengen. Na opnieuw het Surinaamse volkslied als proclamatie te hebben gezongen, heel apart om als Hollanders gepassioneerd mee te zingen, werd er gebeden voor het land en vergeving gevraagd voor de fouten en zonden die er zijn gemaakt. Heel indrukwekkend om de hele gemeente op de knieën te zien pleiten voor genade en de zegen voor het land. Wat het allemaal heel bijzonder maakt voor ons, is dat er in mei verkiezingen zijn. Het past allemaal zo geweldig en voelen ons daarom op onze plek. Het is zo'n geweldige timing. Gods Geest is aan het werk en gebruikt ons op een bijzondere manier. Wij zijn daarom super dankbaar. Het is nog maar de tweede kerk die wij bezoeken en verwachten dat er nog veel gaat gebeuren.

 

Dag 6

Vrienden wij staan er bij, en kijken er naar. Het is absoluut bijzonder wat hier op dit moment allemaal gebeurt. Wij kunnen jullie zeggen dat het zeker niet om ons gaat, maar dat God bezig is en dat wij een bevestiging mogen zijn. Gisteravond voor de laatste keer onderwijs gegeven door Michel over gebed. Vandaag en morgen zullen wij als gast aanwezig zijn en mee bidden. Wij willen niets missen van wat God aan het doen is. 😎 Gisteravond vertelde Apostel Eric Tjin Kon Kiem, voorganger van tabernacle of faith and love, opnieuw over een hele bijzondere gebeurtenis en doorbraak. 16 jaar bidt hij al, samen met verschillende kerken en groeperingen voor eenheid. In al die jaren is er veel weerstand geweest over hun mandaat om te bidden die voornamelijk uit één bepaalde hoek kwam. Door veranderingen in die bepaalde groep, is hij plotseling gisterochtend gevraagd om een nationale dag van verootmoediging te organiseren en leiden. Deze zal 18 januari plaatsvinden in een sporthal in Paramaribo. Br. Eric heeft gevraagd of wij er bij willen zijn. Dit gaan wij natuurlijk zeker doen. Tevens bevestigde hij het Woord van God voor Suriname en vertelde dat een vrouw 4 jaar geleden, vrijwel het zelfde woord heeft ontvangen. Nogmaals wij kunnen dit niet bedenken en zijn onder de indruk over de goedheid en timing van God.

 

Dag 8

Wij gaan weer proberen met jullie te delen wat er hier gebeurt. Het is best een uitdaging want waar begin je, er gebeurt zoveel. Zoals gezegd gaan wij elke avond nog naar Tabernacle of Faith and Love en bidden mee voor Opwekking in Suriname. Overal waar wij komen wordt gevraagd het woord over Suriname te delen. Iedereen is op gewonden en bidstonden worden plaatsen waar mensen zich verootmoedigen en gaan bidden voor deze komende opwekking en het land. Gisteravond, vlak voor dat wij naar de bidstond zouden gaan werden wij gevraagd om daarna naar Logos internationaal te komen. De voorganger is lijsttrekker van A20, een politieke partij die meedoet aan de verkiezingen in mei. Hier begon om 22.30 een nacht bidstond en zijn tot 3 uur gebleven. Ook hier hetzelfde verhaal. Het thema dat God opnieuw wil komen met zijn glorie wordt massaal omarmt. Het is ongelooflijk indrukwekkend deze mensen te horen zingen en bidden. Indrukwekkend om gevraagd te worden om als Nederlander hand in hand te staan met deze voorganger en voorbede te doen en vergeving te vragen voor leiders in Suriname en wereldwijd. Om te bidden voor het herstel tussen Nederland en Suriname. Gisterochtend ook nog bij de opening geweest van het nieuwe gebouw van de kleuterschool op Lob Makandra. Hier komen elke dag zo'n 185 kinderen. Ik zal van alles wat foto's sturen.
Vandaag spontaan het leiders team van de 6 kerken van Eagles wings ontmoet die een retraite hebben op Lob Makandra. Opnieuw een geweldige tijd. Kortom wij zijn lekker druk maar geweldig om mee te maken.

 

Dag 10

Hoi vrienden hier weer wat nieuws uit Suriname. Vandaag, maandag lekker even een dagje geen programma. Ook wel eens goed. Wij merken dat de nacht bidstond en de jetlag toch wel impact hebben. Hoe dan ook de impact van wat God doet is groter. 😎 Dit mochten wij gister ook weer zien.
Op bezoek bij een andere grote kerk, Gods Rivier Ministerie van apostel Paul Pinas, hetzelfde verhaal. Het thema van opwekking en Gods Glorie was ook hier midden in de roos. Het is precies wat God ook deze voorganger heeft laten zien voor dit jaar. De foto met het jongetje is bij hen in de gemeente genomen. Tijdens de lofprijs en aanbidding kwam hij naar voren, meer volgde zijn voor beeld, en bleef de hele tijd, intens de Heer aanbidden. Wat een passie voor Koning Jezus en een prachtig beeld voor de toekomst van Suriname. Dus ook hier merken wij dat God ons gebruikt om te bevestigen en verwachting vrij te zetten. Waar normaal 2 of 3 personen tot Jezus kwamen waren het er nu meer dan 15 die hun leven aan Jezus hebben gegeven. Vele kwamen naar voren voor gebed. Ook nu werden de gelovigen zelf aangespoord om voor hun mede broers en zussen te bidden in plaats van het leiderschap. Er gebeurde weer van alles. Wij hebben nu vier gemeenten gehad en hebben het idee dat elk van deze kerken een specifieke rol gaan spelen. De eerste kerk, Eagle Wings Ministeries international van Pastor Kenneth Kasanpawiro, lofprijs, wat de glorie binnen zal brengen. De tweede kerk Tabernacle of Faith and love Ministries van Apostol Eric Tjin Kon Kiem, gebed, zorgdragen en bewogenheid voor jongeren als speerpunt. In de gemeente waar wij gisteren waren zagen wij voorbidders met een pitbull mentaliteit. Wij konden a.h.w een honkbalteam zien die met knuppels alle ongerechtigheid het land uit slaat. 😁 Kerk nummer vier Logo's International van Apostel Steven Reijme, waar wij de nacht bidstond hadden zou zoals gezegd wel eens de volgende president van het land kunnen leveren. Dit is door verschillende profetieën namelijk al voorspeld. Dit past allemaal in het plaatje van wat God aan het doen is. Laat mij afsluiten met wat wij hoorde. Gisteren, wij waren er niet bij, in de eerste dienst van Logos International, is het avondmaal uitgelopen tot aan het einde van de tweede dienst. Er was zo'n aanwezigheid van God dat deze voorganger ontroerd en aangedaan door Gods Geest, op het podium. Nogmaals wij waren er niet bij maar het mag duidelijk zijn dat God hier iets bijzonders doet. Bidt voor Suriname en bidt voor de verkiezingen, het zal veel betekenen voor het land maar ook voor het hele continent van Zuid Amerika.
PS. De verootmoedigings bijeenkomst is helaas voor ons, verschoven naar februari.